ASRIN DEPREMİNDE GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜLLERİN 20 BİN GÖNÜLLÜSÜ SAHADAYDI

6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17 de meydana gelen depremden hemen sonra..

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler, ülkemizde büyük bir yıkım oluşturarak, 60 bine yakın insanımızın hayatını kaybetmesine, 100 binden fazlasının yaralanmasına neden olmuştur. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve geride kalanlara da başsağlığı diliyoruz. 

Depremden sonra binalarda hasar tespit çalışmaları devam etmekte olup, bugün itibarıyla acil yıkılması gereken 50 binden fazla bina tespiti yapılmıştır. Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilimizi etkisi altına almış ve kamuoyunda asrın felaketi olarak adlandırılmıştır.

6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17 de meydana gelen depremden hemen sonra devletimizin yanında gönüllü kuruluşlar da yardıma koşmuşlardır. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, bir çağrı yaparak “insani yardım kuruluşu olmasa da” tüm üyelerini yardım seferberliğine davet etti.

6 BİN TIR YARDIM

TGTV ailesi içinde yer alan gönüllü teşekküller, depremin meydana geldiği ilk saatlerden itibaren yardım için seferber olmuşlardır. Yardım kuruluşu olmayan gönüllü kuruluşlarımız da tüm imkanlarını deprem bölgesine yapılacak yardımlar için harekete geçirmişlerdir.   

Asrın depreminde TGTV ailesinin gönüllü teşekkülleri, 20 bin gönüllü ile deprem bölgesine hareket etmişlerdir. Acil yardım çalışmaları kapsamında seferber olan 32 gönüllü teşekkülümüz, AFAD VE Kızılay koordinasyonunda deprem bölgesine; 6 bin tır yardım malzemesi, 1000 kişilik arama kurtarma ekibi, 5000 çadır - karavan, 10 bin ısıtıcı , 500 iş makinesi, 1000 lojistik aracı, 50’den fazla aşevi- mobil büfe gönderilmiş, yüzbinlerce yardım malzemesi lojistik depolarında tasnif edilerek depremzedelere ulaştırılmıştır.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, üyelerinin çalışmalarını ve deprem bölgesinde yapılan faaliyetleri hem sosyal medyadan takip etmiş hem de 2 günde bir sahadaki gönüllü teşekkül yöneticileriyle görüşmeler yaparak, depremin büyüklüğünün algılanması, sahadaki zorlukların anlaşılması, acil ve öncelikli hususların neler olduğunun bilinmesi amacıyla üyemiz ve diğer gönüllü kuruluşlar yöneticilerine özel bilgi notları oluşturmuş ve iletmiştir. Bu bilgi notlarının duyurulması gerekenleri de basın bildirisi olarak kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, dezenformasyonla mücadeleye destek olmak, güvenilir bilgilerin yaygınlaşmasını sağlamak için kamu kurumlarının ve güvenilir kaynakların duyurularını, üyelerinin de kendi iletişim ağında dolaşıma sokması için paylaşmıştır. 

TGTV, Bölgede “devlet yok” provokasyonuna karşı, “Devlet Başta, Millet Seferber” basın bildirisiyle birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısı yapmıştır. 

Bazı kişi, kuruluş ve kurumların, milli, muhafazakar ve dindar gönüllü kuruluşların deprem bölgesinde olmadığını iddia etmesi bir iftiradır. TGTV üyesi gönüllü teşekküllerin deprem bölgesinde gün gün, saat saat nasıl bir faaliyet içinde oldukları takip edilince görülecektir. Bu karalamalar, deprem yaralarını hafifletmek için  yapılan, cansiperane  çalışmaları asla engelleyemeyecektir. 

Türkiye Gönüllü Teşekküller ailesi olarak yapılan fedakarlığın reklamının olmayacağına, esas olanın millet nezdinde ve Hak indinde övgüye mazhar olmak olduğuna inanıyoruz. 

Biz, Türkiye Gönüllüleri olarak, milletimizin zor anında, “devlet başta, gönüllü teşekküller yardımda” inancıyla yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.