Gönüllü Teşekküller, Din Eğitimi Programlarına  Destek Olmalı !

31.01.2023

TGTV’nin Gönüllü Teşekküller İşbirliği Programı (GİP) kapsamında başlatılan, Din Eğitimi Çalışma Grubu toplantıları devam ediyor. Grup, 31.01.2023 tarihinde ikinci toplantısını yaptı. 


Suffa Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve TGTV İcra Kurulu Üyesi Abdulkadir Yazıcı’nın başkanlığında yapılan toplantıya, İDSB, SUFFA Vakfı, İLKSEÇ Vakfı ve Süreyya Derneği temsilcileri katıldı.

TGTV Din Eğitimi Çalışma Grubu,  TGTV üyelerini, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokrasisi ile buluşturmak için hazırlıklarına devam ediyor. Aile - Okul - Cami işbirliğinde model eğitim programı için sahadaki uygulamaları araştıracak olan çalışma grubu, ilk olarak camilerde uygulama yapan kişi ve kuruluşları davet edecek.

Toplantıda, gönüllü teşekküllerin, proje ve protokollerle, kesintisiz din eğitimi ihtiyacının karşılanması için gönüllüleriyle aktif olarak sorumluluk almaları gerektiği vurgulandı. 

Düzenli ve kesintisiz din eğitimi için belediyeler, okullar, camiler, ilçe milli eğitim müdürlükleri, müftülükler vb. kurumlarla gönüllü teşekküller arasında  işbirliğini sağlayacak model bir eğitim programının ortaya konulması gerektiğinin altı çizildi.