GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR, ATÖLYE FAALİYETLERİYLE DİN ÖĞRETİMİNE DESTEK OLMALIDIR.

TGTV öncülüğündeki, Din Eğitimi Çalışma Grubu 29 Nisan 2023 tarihinde TGTV Genel merkezinde yaptığı toplantıyla çalışmalarına devam etti. Çalışma grubunda yer alan gönüllü kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda, gönüllü kuruluşların, atölye çalışmalarıyla eğitime destek faaliyetleri yapmaları gerektiği ifade edildi.

Toplantıda, Pendik Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emine Erdoğan, gönüllü kuruluşların, kuracakları donanımlı atölyelerle eğitime destek etkinliklerinde yer alması gerektiğini belirtti. Ayrıca kuruluşların, okullar ve diğer paydaşlarla bağlantı kurmak için güçlü iletişim becerilerine, problem çözme becerilerine ve disiplinli bir iş ahlakına sahip kişileri görevlendirmesi gerektiğini önerdi.

Asımın Nesli Proje İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Kahveci, gönüllü kuruluşların eğitim destek programları kapsamında ücretsiz etkinlikler sunmaları gerektiğini vurguladı. Programların, öğrencilere sınıf dışında STK'larla vakit geçirme fırsatı sağlaması gerektiğini, bu tür programları uygulamak için en etkili zamanların hafta sonları, ara, sömestir ve yaz tatilleri olduğunu söyledi. Kahveci, akademik eğitimin de ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Bağcılar Hızır Reis Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Esra Angün, din eğitimi destek programlarında okula yakın Kur'an kurslarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, programlarda, programların uygulanmasına ve katılmaya isteklilik gösteren gönüllü öğrencilerin ödüllendirmesi gerektiğini de önerdi.

Bayrampaşa Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsa Veyseller, gönüllü kuruluşların okullar, belediyeler, halk eğitim merkezleri, DİB Gençlik Merkezleri, Okul Aile Birlikleri, Cami Dernekleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Birimleri, yerel STK'lar, müftülükler, spor ve izci kulüpleriyle iş birliği yapmasını önerdi. Son olarak

Bağcılar Orhangazi İmam Hatip Lisesi meslek öğretmeni Nevzat Onay, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin destek programlarını benimsemelerinin çok önemli olduğunu ve bu programların başarısının öğretmenlerin gönüllü katılımına bağlı olduğunu savundu. Ayrıca programların, din öğretimini, öğrenciler için daha çekici ve motive edici hale getirmeye odaklanması gerektiğini önerdi.

Özetle, Din Eğitimi Çalışma Grubu, iyi donanımlı uygulama atölyeleriyle eğitimi desteklemek için gönüllü kuruluşlara duyulan ihtiyacı vurguladı. Katılımcılar, programların hafta sonları, ara tatiller ve yaz tatillerini içerecek şekilde yapılandırılması ve öğrencilerin ödüllendirilmesi önerisinde bulundular. Din öğretimi destek programlarının okullar, STK'lar ve diğer ilgili kuruluşlarla iş birliğinde yapılması gerektiği tavsiye edildi.