TGTV SOSYAL MEDYA GRUBU, İHLAS VAKFI’NDA ÇALIŞMA TOPLANTISI YAPTI

25.01.2023

TGTV’nin Gönüllü Teşekküller İşbirliği Programı (GİP)  kapsamında başlatılan, Sosyal Medya Çalışma Grubu toplantıları devam ediyor. Grup, 25.01.2023 tarihinde Mimar ve Mühendisler Grubu başkanlığında ve İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Kemal Aydın’ın ev sahipliğinde çalışma toplantısı yaptı. 

TGTV Sosyal Medya Çalışma Grubu, TGTV üyelerinin sosyal medyada “gönüllü teşekküller” etkisi oluşturmak ve TGTV üye faaliyetlerinin genç gönüllülere ulaştırmak gayesiyle ortak platform kurma çalışmasına İhlas Vakfı toplantısı ile devam etti.

MMG Yönetim Kurulu Başkanı ve TGTV İcra Kurulu Üyesi Bülent Şen’in başkanlığında yapılan toplantıya, MÜSİAD, İGİAD, İhlas Vakfı, İHH, Ensar Vakfı, ASDER, Kafkas Vakfı, KADEM, Hacı Ahmet Ünal Vakfı, Mehir Vakfı, Hekimler Birliği Vakfı, Hayrat Yardım, Bilim ve İnsan Vakfı ve Mirasımız Derneği  sosyal medya ve kurumsal iletişim yöneticileri katıldı. Toplantı, İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Kemal Aydın’ın İhlas Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgilendirme yapmasıyla başladı. Aydın, İhlas Vakfı’nın 1975 yılında merhum Enver Ören tarafından kurulduğunu, vakfın, yurt genelinde 35 öğrenci yurdu ile topluma hizmet ettiğini ayrıca İhlas Vakfı’nın geleneksel kültürü ve ilim hayatını canlı tutmak için osmanlıca ve arapça online eğitimler verdiğini aktardı.

Gençlere yönelik olarak ingilizce, arapça ve robotik kodlama eğitimlerinin olduğuna değinen Aydın, yurt dışı faaliyetleri olarak özellikle Afganistan’a ağırlık verdiklerini söyledi. Türkmenistan’ın güneyi, Afganistan’ın kuzeyi olan bölgede Özbek, Türkmen ve Abak Türkleri’ne destek ve eğitim çalışmalarını öncelediklerinin altını çizdi. Aydın, Afganistan’da 131 külliyede 15 bin otuz öğrenciye hizmet götürdüklerini ifade etti. İnsani yardım çalışması olarak da Afrika ülkelerinden Sudan, Somali ve Çad’da faaliyet gösterdikleri bilgisi veren Aydın, TGTV Sosyal Medya Çalışma Grubu çalışmalarının çok önemli olduğunu, destek verdiklerini ve ev sahipliği yapmaktan da memnun olduklarını söyleyip, başarılar diledi.

Çalışma grubunun gündeminde, TGTV üyelerine yönelik yapılacak “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Kapasitesi Hazır Bulunuşluk” anket çalışması ve akabinde yapılacak eğitim ve rehberlik çalışmaları vardı. Diğer önemli gündem ise TGTV üyelerini ortak platformda buluşturma çalışmasıydı.

Toplantıda gündem edilen bir başka husus da sosyal medya farkındalığının gönüllü teşekküllerimizin yöneticilerine kuvvetli bir şekilde yeniden hatırlatılması gerekliliği oldu. Gönüllü teşekküllerin sosyal medya kapasitesinin artması için bütçeden önce yönetim seviyesinde işin ehemmiyetinin kavranmasına ihtiyaç olduğunun altı çizildi.

Gönüllü teşekkül  faaliyetlerinin, genç gönüllülerin ilgisini çekmek üzere, olağan tanıtımlarının dışında, TGTV öncülüğünde kurulacak ortak platform vasıtasıyla, faaliyetin dil, üslup ve görsellerinin yan bir çalışmayla, gençlerin ilgisine ayrıca  sunulmasının gerekliliği vurgulandı.