TGTV, Araştırma ve Kültür Vakfı’na Yönetim Kurulu Ziyareti Gerçekleştirdi.

İSTANBUL – 28.04.2025 

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) İcra Kurulu, 28 Nisan 2025 Pazartesi akşamı Araştırma ve Kültür Vakfı’na yönetim kurulu düzeyinde bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Saat 19.00’da başlayan buluşmada, sivil toplumun ortak gündemi ve olası iş birliği modelleri konuşuldu.

Toplantıya TGTV’den, Kurucular Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut, Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. İsmail Tuğrul ile kurul üyeleri Nail Çamcı, Hakan Ustabaş, Metin Uçar, Orhan Demir, Muhittin Çalım ve Hikmet Yıldırım katıldı. 
Ev sahibi heyete ise Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Maytapoğlu başkanlık etti; Burhanettin Can, Şemsettin Özdemir, Metin Alpaslan, Yusuf Topuz, Mustafa Öztürk, Ümit Kadı Hasanoğlu, Yasir Ulukır ve Genç Öncüler Başkanı Aşkın Özcan toplantıda hazır bulundu.


Toplantının açılışında Hanefi Maytapoğlu, vakfın kuruluş sürecini ve kültür-eğitim odaklı projelerini anlatarak “gençliğe yatırımın” altını çizdi. Aşkın Özcan, Genç Öncüler’in düzenlediği Kısa Film Festivali hakkında bilgilendirme yaptı.
Umran Hareketi Başkanı Burhanettin Can ise gündemdeki meslek odaları seçimlerinde sivil toplumun koordinasyonuna ihtiyaç olduğunu vurguladı ve Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in “Siyaset birikim harcar, sivil toplum birikim üretir” sözünü hatırlatarak, STK’ların “Teoriden kopuk pratiklerle", kalıcı etki oluşturamayacağının altını çizdi.


TGTV Kurucular Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, “Bu buluşmalarda özellikle ev sahibi kurumlarımızı dinlemek istiyoruz.” ifadesini kullandı. 


TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı İsmail Tuğrul da tanışıklığın derinleşmesinin önemine dikkat çekerek “Üye yönetim kurulu ziyaretlerimiz etkileşimi artıracak ve ortak projelerin önünü açacak” değerlendirmesinde bulundu.


Kısa vadede meslek odası seçimleri ve gençlik projelerinin STK’lar için ortak çalışma alanları oluşturabileceği kanaatine varıldı. Görüşme 20.30’da karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.