TGTV İcra Kurulu, Eğitimi ve Anayasa Değişikliğini Görüştü

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın (TGTV) İcra Kurulu Toplantısı, anayasa değişikliği ve eğitim reformlarını gündemine alarak, STK'ların bu süreçte daha aktif rol alması gerektiği vurgulandı.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), 7 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul'daki genel merkezinde İcra Kurulu Toplantısı düzenledi. Toplantı, Türkiye'nin anayasa değişikliği ve eğitim reformu ihtiyaçlarına odaklandı ve sivil toplum kuruluşlarının bu süreçteki rolünün güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. 

TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı İsmail Tuğrul, "Anayasa hazırlama sürecinde STK'ların aktif rol alması şart. Mecliste sağlam bir konsensüs oluşturulmalı ve toplum sivil katılım ile bu sürece dahil edilmeli." Dedi. 

Katılımcılar, Türkiye'nin sosyal ve siyasal ihtiyaçlarına yönelik olarak, anayasa ve eğitim reformlarının Türkiye'nin geleceği için kritik olduğunu, somut adımlar atılması ve ilerleme kaydedilmesi gerektiğini vurguladılar.

Mimar ve Mühendisler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Şen, bu yıl 15-17 Mayıs tarihlerinde İTÜ Maslak Kampüsünde 6.sını yapacakları MMG-EURITECH Avrasya Ar-Ge, İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Fuarı hakkında bilgilendirme yapıp, TGTV üyelerini davet etti. Toplantının sonunda, 2021 – 2023 dönemi yönetim ve icra kurulu başkanı Mehmet Yıldız'a, Kurucular Kurulu adına Hamza Akbulut tarafından tebrik plaketi takdim edildi.