TGTV, Filistin İçin Yan Yana Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), Türk Kızılay'ının, 2 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildiği "Filistin İçin Yan Yana" bilgilendirme toplantısına katıldı. Kızılay yöneticileri, Gazze'deki insani durum ve yapılan yardım faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler sundu.

İstanbul, 2 Mayıs 2024 –Türk Kızılay'ının organize ettiği "Filistin İçin Yan Yana" bilgilendirme toplantısı, Kızılay İstanbul ofisinde yapıldı. Toplantıya davetli gönüllü kuruluşlar katıldı. Kızılay Genel Sekreteri Murat Ellialtı'nın yanı sıra, İletişim ve Bağışçı İlişkileri Genel Müdürü Murat Solak ve Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçükbey tarafından bilgilendirme yapıldı.

 Acil İnsani Durum ve İhtiyaçlar 

Gazze'de yaşanan çatışmalar sonucu büyük bir yıkım meydana geldiği belirtilen toplantıda, 290,000 konutun kullanılamaz hale geldiği, hastanelerin ve eğitim kurumlarının büyük zarar gördüğü açıklandı. Gazze'deki 2 milyon insanın kıtlık sınırında olduğu ve acil yardıma ihtiyaç duyduğu vurgulandı. 

Yardım Faaliyetleri ve Lojistik Operasyonlar 

Türk Kızılay'ı, Gazze'ye şimdiye kadar 209 tırlık yardım malzemesi ulaştırmış. Ayrıca Türkiye'den kalkan 9 gemiyle beraber toplamda 23 milyon dolarlık yardım sağlandığı bilgisi paylaşıldı. Kızılay, Mısır ve Ürdün Kızılay'ları ile iş birliği içinde çalışmalarını sürdürüyor. 

İlerleyen Dönem Planlamaları 

Kızılay'ın Gazze'deki zararı iyileştirmek için toplam 2 milyar TL'lik bir yardım planı hazırladığı belirtildi. Bu plan, acil durum, iyileştirme ve yeniden inşa süreçlerini kapsıyor. Kızılay, ayrıca hastanelerin yeniden faaliyete geçirilmesi ve altyapının iyileştirilmesi gibi konularda da çalışmalar yapacak. 

Bağış Hedefleri ve Toplama 

Kızılay, Filistin Kızılay'ının uluslararası çağrısına yanıt olarak bağış toplama kampanyaları düzenliyor. Türkiye, sağlanan yardımın %30'nu karşılayarak dünya genelinde en fazla yardım gönderen ülke konumunda. 

STK İş Birlikleri ve Protokoller 

Toplantıda ayrıca, STK'lar arası iş birliklerinin güçlendirilmesinin önemi vurgulandı. Kızılay, sahadaki ihtiyaçlara uygun özel ürünler geliştirmek için STK'larla protokoller hazırlıyor.