TGTV, EĞİTİMDE SİVİL TOPLUMLA İŞ BİRLİĞİ BULUŞMASINA KATILDI

İSTANBUL - Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. İsmail Tuğrul, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla yapılan sivil toplum buluşmasında TGTV’yi temsil etti. 26 Nisan 2024 Cuma günü Kabataş Erkek Lisesi Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmada okul kulüpleri ve sosyal faaliyetlerin müfredata entegrasyonu gündem yapıldı. Buluşmaya, TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Metin Uçar ve TGTV Genel Koordinatörü Kemal Kaya da katıldı

Eğitimde Dünya Standartlarını Yakalama Çabası 

Bakan Yusuf Tekin, eğitim için sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinin önemini vurguladı. Tekin, "Eğitim ve öğretimde sivil dayanışmanın uluslararası kriterlere göre %40'lar seviyesinde olduğunu, ancak Türkiye'de bu oranın %5'e bile ulaşmadığını" söyleyerek, sivil toplumun eğitim süreçlerine daha fazla dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Yeni Projeler ve İş birlikleri Geliştiriliyor Önceki yıllarda meslek liseleri ve iş dünyası arasında başlatılan protokollerle başlayan iş birliğinin eğitimde sivil katılımı teşvik ederek, diğer okullarda da sanat, spor ve sosyal aktivitelerle artırılması ve bunun eğitim ortamına olumlu yansımalarını hedeflediklerini belirtti.