Devlet Başta, Millet  Seferberdir!

09.02.2023

Kadirşinas Milletimiz!

Yüzyılın deprem afetini yaşayan ülkemiz, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde 3. günü geride bıraktı. Bu büyük afetin ilk travması, başta devlet kurumlarımız olmak üzere, iş dünyamız,, gönüllü kuruluşlar ve milletimizin  yardım seferberliği ile bir nebze olsun hafiflemiştir. Devlet aklı ve aklı selim kontrolü ele almıştır. Bugünümüz dünden daha iyi olacaktır. Yarınlar için çok daha iyisi yapılacaktır. Devlet başta, millet seferberdir. Depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, bugün de yarın da göçük altından kurtarılacaklara dayanma gücü niyaz ediyoruz.

Kaybettiklerimizin derin üzüntüsünü yaşarken, onlardan geriye kalanların yaralarını iyileştirmek, acıları hafifletmek ve kaybolanları yerine koymak üzere gece gündüz çaba gösteren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm devlet yöneticilerine teşekkür ediyor, muvaffakiyetler diliyoruz.


Deprem bölgelerinde, devletin tüm kurumları, gönüllü teşekküller, İslam dünyası ve Uluslararası kuruluşlar  ve vatandaşlar birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çok güçlü insani yardım çalışması yapmaktadırlar. Bu zor günler elbirliği ile atlatılacaktır.


Enkaz altından çok sayıda kişi kurtarılmıştır. Çalışmalar devam ediyor. Allah’ın izniyle sonraki günlerde de kurtulanlar olabilecektir. Milletçe umudumuzu koruyup, çaba ve dualarımızı eksik etmemeliyiz.


Çadır ve konteyner yerleşim yerleri tesis edilmiş, kızılay koordinasyonunda, İnsani yardım kuruluşları deprem illerinin şehir merkezlerine aşevleri kurmuştur. İlçe ve köylere yemek ve insani yardım malzemesi ulaştırılmaktadır.

 
Devlet, İnsani yardım kuruluşları ve binlerce gönüllü can siperane çalışırken, kaybedilen insan hayatları için milletçe derin hüzün duyarken, kamuoyunun insani yardım duygularını istismar etmek için yapılan siyasi sataşmalar  kamuoyu vicdanını sızlatmıştır. Yas bitmeden, enkaz kaldırılmadan deprem bölgesinde sergilenen yıkıcı siyaset, usulsüzdür, çirkindir.


Lojistiği rahatlatmak, yollarda tır yoğunluğu oluşturmamak ve  insani yardım koridorunu açık tutmak  için, deprem bölgesine yapılan bağışların ağırlık merkezinin nakdiye dönmesine ihtiyaç vardır. Nakdi yardımın kurumlara hız kazandırıp, toplu alımlarla maliyeti düşürüp, lojistiği de planlı hale getirecektir.


Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı ve üye kuruluşları olarak, milletimizi ve tüm gönüllülerimizi karşı karşıya kaldığımız afetin acılarını hafifletmek, hasarları karşılamak için kardeşliğimizi, ve dayanışmamızı büyütmeye, herkesi yaralar sarılana kadar  sabır ve istikrarla  yardım etmeye davet ediyoruz.  Kamuoyuna saygıyla sunarız.